Over Zondagmorgenlezing met ontbijt

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!
16 okt
Westerlo - Torenhof # 2604

Zondagmorgenlezing met ontbijt

'Een zachte Anarchist: Gesprek met Wim en Jan Peumans'

zondag 16 oktober 2022 van 09:30 uur tot 12:30 uur

Jan Peumans: Erevoorzitter Vlaams Parlement, voormalig Vlaams volksvertegenwoordiger, oud-ondervoorzitter N-VA, voormalig burgemeester Riemst.

Wim Peumans (1984) is schrijver en antropoloog. In 2022 is hij de Vlaamse writer-in-residence bij de Jan van Eyck Academie, Maastricht. Hij behaalde een doctoraat in antropologie (KU Leuven) en was verbonden aan de universiteiten van Kent (Canterbury) en Witwatersrand (Johannesburg). Wim publiceerde een politieke biografie en twee bekroonde academische boeken over seksualiteit, migratie en religie. Hij ontving de Marguerite Lefèvreprijs voor Genderstudies (2010), de Honorable Mention van de Association for Middle East Women’s Studies Book Award (2019) en was genomineerd voor de Diversity Award 2021 van çavaria. Het literair non-fictiewerk, ‘Habibi’ (2021), verscheen bij Uitgeverij Vrijdag. Op basis van de verhalen in ‘Habibi’ maakte kunstenaar Sami Ammar een reeks schilderwerken: het resultaat was een drukbezochte expo, die o.a. plaatsvond in het Migratie Museum in Molenbeek (Brussel). In de zomer van 2022 verschijnt een nieuwe bundel en tentoonstelling, Fakkeldrager, een ode aan de Genkse hiphop cultuur.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 25,00
Niet-leden € 30,00

Inschrijven: online via https://davidsfondstongerlo.eventgoose.com

     of   storting met vermelding van het aantal deelnemers op

     BE 48 9796 0319 6727 van Davidsfonds Tongerlo

Als online of overschrijving niet lukt: louis_heylen@telenet.be

telefoon 0475 341 188

 

Labels: Mens & MaatschappijDiversiteitPolitiekLezingActiviteit