Over Theatermonoloog "ADEM" door Filiep Bataillie

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!
07 mrt
Tongerlo - Sint-Anna parochiekerk Tongerlo-Westerlo # 3765

Theatermonoloog "ADEM" door Filiep Bataillie

Theatermonoloog "Adem" door Filiep Bataillie IS GEANNULEERD

dinsdag 7 maart 2023 om 19:30 uur

VOORSTELLING GEANNULEERD

“Filiep Bataillie, hoofdarts in het AZ Herentals, heeft een theatermonoloog geschreven over de coronacrisis. ‘Adem’ vertelt het verhaal van de eerste coronagolf zoals Filiep Bataillie die persoonlijk ervaren heeft. Na een positieve test belandde de dokter immers als patiënt op de afdeling intensieve zorgen in zijn eigen ziekenhuis."

Filiep Bataillie keerde begin maart 2020 ontspannen terug van een vakantie met vrienden aan de voet van de Pyreneeën. Ze hadden zich tien dagen lang letterlijk afgezonderd van de buitenwereld en genoten van de vriendschap. Maar op de autorit naar huis krijgt hij verontrustende berichten over een virus dat vanuit China zijn intrede doet. Het is het begin van een rollercoaster zoals niemand die tot dan toe had meegemaakt. “Het was een periode van razendsnel beslissingen nemen en organiseren, met steeds in het achterhoofd de twijfel. Weken van dag en nacht werken, met veel slapeloze nachten.” Tot de arts zelf corona oploopt en zo ook ervaringsdeskundige wordt. “Het begon met vermoeidheid. Maar wie zou niet vermoeid zijn na die helse periode? De coronatest was negatief, maar een latere scan van de longen was verpletterend positief. Thuisisolatie, zuurstoftoediening en uiteindelijk een opname op intensieve zorgen waren het gevolg.”

Hersteld besloot Bataillie zijn verhaal neer te schrijven in een monoloog en daarna contacteerde hij theaterregisseur Tom Pernet om het verhaal te verfijnen. (Marc Peeters)

Prijzen

DEZE VOORSTELLING IS HELAAS GEANNULEERD

-Info  : Louis_heylen@telenet.be    0475 34 11 88

Labels: Theater & dans1 sessieNederlands | zelfstandige gebruiker B1/B2ActiviteitVoorstelling (theater, literatuur, film,...)